Великден е!!!
Един от най-хубавите празници! А когато в къщи си имаш две малки ангелчета, красотата на празника е несравнима! Ето как ние посрещнахме този вълшебен празник...
Да започнем с боядисването на яйцата... Използвахме няколко начина за боядисване - лесни и интересни, за да могат да бъдат изпълнени от малките ръчички. Част от яйцата бяха нарисувани с пастели и след това оцветени, друга част направихме традиционно със здравец и други цветя от градината на баба, няколко пробвахме да украсим с помощта на залепен ориз, които после варихме в обелки от лук. Направихме и доста едноцветни, който по-късно с игла изрисувахме...
Ето ги и майсторките по време на боядисването:


 

А ето и част от боядисаните яйца:

Украсата на масата беше изцяло в ръцете на голямата ми дъщеря Радост на 5г. Направи я основно от цветни хартии.

Освен традиционния козунак на масата ни имаше и любимите ни козуначени кифлички, които също направихме с помощта на малките ръчички.

Ето и рецептата за тях:

Продукти:5 яйца, 1,5 ч.ч.захар, 2ч.ч.прясно мляко, мая, 1ч.ч. олио, 3 ванилии, брашно, сладко

Приготвяне:Омесва се средно твърдо тесто. Оставя се да втаса. Точи се. Оформят се триъгълници, в които се поставя сладкото и се навиват. Пече се.

Толкова за приготовленията... Ето какво се случи с яйцата:

Най-малкия човек с най-малкото червено яйце бореше всички наред. Дано този късмет да и донесе здраве...

А ето тези хартиени бижута (точно в стила на празника) получих като подарък... не, че имам имен или рожден ден :) просто, защото имам най-страхотните деца, с които всеки ден е Велик ден!
Желаем и на Вас пъстри и емоционални празници!